Kuvia vuoden 2018 sukukokouksesta ja -tapaamisesta Summan Pirttilässä

Seuraavassa muutamia tunnelmakuvia Pirttilässä 19.8.2018 pidetystä sukukokouksesta ja -tapaamisesta.

Tilaisuudessa oli paikalla lähemmäs 60 henkilöä. Ilahduttavasti mukana oli myös ensikertalaisia. Vasemmalla kokouksen sihteerinä toiminut Mia-Merika Suortti.

Pöydän päässä vasemmalla sukuneuvoston varapuheenjohtaja, aiemmin puheenjohtajanakin toiminut, Risto Kihula. Oikealla Airi Kajasaari, jonka ehdotus suvun tunnukseen perustuvan sukuviirin valmistamisesta sai osanottajien vahvan tuen.

Sukuneuvoston edustajat, puheenjohtaja Kalevi Suortti (vas), Aulikki Häkkinen ja Risto Kihula, kävivät viemässä kukkavihon Suortti-suvun muistokivelle. (kuva: Mia-Merika Suortti)

Ulla ja Taavi Suutari esiintyivät tilaisuudessamme useampaankin otteeseen. Muistohetken jälkeen kuultu Suojelusenkeli oli kaunis ja koskettava. Ohjelmallisen osuuden esityksissä tunnelma liikkui vakavan herkästä jatsahtavaan kepeyteen.

Summan Ponnistuksen nuorten tanhuryhmä oli valmistanut sukutapaamiseemme ihastuttavan tanhuesityksen. Ryhmää ohjasi Tarja Partanen.

Tanhuryhmää säesti sukuyhdistyksemme puheenjohtajanakin vuosia toiminut Ossi Suortti.

Kuvia vuoden 2015 sukukokouksesta

Sukuneuvoston puheenjohtajanakin pitkään toiminut Ossi Suortti viritteli sukukokouksen yli satapäisen osanottajakunnan hanurimusiikin tunnelmiin.

Saimme myös nauttia suvun nuorison esittämästä musiikista. Ulla Suutarin johtamaan kokoonpanoon kuului sekä Suutarin että Laitisen juniorimuusikoita.

Sukukokouksen esitelmän piti emeritus professori, FT Pekka Suortti. Lyhennelmä Pekan puheenvuorossa löytyy myös kotisivujen kohdasta Puheita ja esitelmiä.

Summa on kuuluisa puuveneistään. Laivojen ja veneiden rakentaminen alkoi Summassa jo vuosisatoja sitten. Pekka osoitti myös, että Suortit ovat olleet hyvin merkittävä veneenveistäjäsuku.

Kuvassa Emil Suortin veneveistämöllä 1920-luvulla valmistunut huvivene. Emil Suortti lähti aikoinaan Summasta pääkaupunkiseudulle ja perusti veneveistämön Helsingin Valkosaareen. Veistämö oli toiminnassa vuosikymmenien ajan. Emil Suortin veneveistämö oli muuten yksi Helsingin Venemessujen perustajatahoista.

Suortti-suvun yhdistys ry:n kunniajäsenkirja otettiin ensimmäisen kerran käyttöön sukukokouksessa 23.8.2015.

Sukukokous kutsui 23.8.2015 sukuneuvoston esityksestä Marja Suortin ja Hannu Suortin sukuyhdistyksen kunniajäseniksi. Hannu on toiminut pitkään sukuneuvoston jäsenenä sekä puheenjohtajana. Tämän lisäksi hän on toiminut vuosikymmenien ajan vastuutehtävissä Summan ja myös Suorttien kannalta tärkeissä harrastusyhteisöissä, kuten Summan Ponnistuksessa. Marja on myös toiminut vuosikymmenien ajan Suortti-suvun yhdistys ry:n sukuneuvoston jäsenenä, sihteerinä sekä valokuva-arkiston ylläpitäjänä.

Sukukokous ja sukuneuvosto kiittävät Marjaa ja Hannua ansiokkaasta ja aktiivisesta toiminnasta sukumme perinteiden vaalimiseksi ja sukuhdistyksemme hyväksi.