Sukuyhdistyksen jäsenkirje 2023

SUORTTI-SUVUN YHDISTYS RY:N JÄSENILLE JA KAIKILLE SUORTTI-SUKUUN KUULUVILLE

Hyvä vastaanottaja

Tämä jäsenkirje on lähetetty sukuyhdistyksen jäsenille ja sen lisäksi kaikille muille sellaisille Suortti-sukuun kuuluville, joiden sähköpostiosoite on sukuneuvoston tiedossa. Laajaa jakelua sukuneuvosto perustelee sillä, että elokuussa 2022 kokoontunut sukukokous korosti, että sukuneuvoston tulisi pyrkiä täydentämään sukutietoja sekä aktivoimaan sukuun kuuluvia liittymään sukuyhdistyksen jäseneksi. Suortti-suvun yhdistys ry on yksi Suomen vanhimmista sukuseuroista. Sen perustamisesta tuli 16.9.2021 kuluneeksi 70 vuotta.

Liity sinäkin jäseneksi, jos et vielä ole. Liittyminen tapahtuu parhaiten lähettämällä sukuneuvoston sähköpostiosoitteeseen suortti.suku@gmail.com viesti, jossa ilmoitat hakevasi yhdistyksen jäsenyyttä. Liitä viestiin koko nimesi, syntymäaikasi sekä osoitteeseen ja halutessasi myös puhelinnumero. Viestiin on hyvä laittaa tiedot myös isästä, äidistä tai aviopuolisosta, joiden perusteella sukuneuvosto voi tunnistaa sukuyhteytesi.

Tässä jäsenkirjeessä

Jäsenmaksu, sukukokouksen valinnat, kotisivujen ylläpitäjää haetaan ja yhteistietoja.

Sukuyhdistyksen jäsenmaksu

Sukukokouksen päätöksen mukaisesti seuraavan kolmen vuoden ajalta (2023-2025) jäsenmaksu on yhteensä kaksikymmentäviisi (25) euroa henkilöltä. Jäsenmaksu koskee koko kolmivuotiskautta.

Seuraavassa tiedot jäsenmaksun maksamista varten

Maksun saaja: Suortti-suvun yhdistys ry

Tilinumero: FI43 8000 1379 0727 55

Viite: 110

Jos samalla kertaa maksetaan useamman henkilön jäsenmaksu, tulee kohtaan "Viesti maksun saajalle" laittaa niiden henkilöiden nimet, joita maksu koskee. Tällöin viitettä (110) ei tule käyttää.

Eräpäivä: 15.12.2023

Sukukokouksen valinnat

Lounasravintola Kerholla sunnuntaina 14.8.2023 pidetyssä sukukokouksessa sukuneuvostoon valittiin uudelleen Aulikki Häkkinen, Lena Kart, Risto Kihula, Kalevi Suortti, Päivi Suortti sekä Hannele Tikanvaara. Toiminnantarkastajaksi valittiin Marjut Laitinen ja varatoiminnantarkastajaksi Sanna Kuosmanen. Sukuneuvoston järjestäytymiskokouksessa sukuneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Suortti, varapuheenjohtajaksi Risto Kihula sekä sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Aulikki Häkkinen. Sukuneuvoston jäsen Hannele Tikanvaara menehtyi kesällä 2023 sairauden murtamana.

Kotivisujen ylläpitäjää haetaan

Suortti-suvun yhdistys ry:llä on omat kotisivut osoitteessa www.suortti-suku.net. Sukuneuvosto etsii kotisivuille ylläpitäjää. Jos olet kiinnostunut asiasta tai tiedät jonkun, joka voisi tämän tehtävän vastaanottaa, laita viesti sukuneuvosto sähköpostiin tai oöta yhteyttä Kalevi Suorttiin (puh 050-1949 tai kalevi.suortti@kolumbus.fi).

Tavoitteena on kehittää kotivisuja sekä saada ne nykyistä elävämmäksi.

Yhteystietojen muutokset ja perhetapahtumista tiedottaminen

Sukuneuvosto toivoo, että osoite- ja yhteystietomuutoksista sekä perhetapahtumista saisimme tiedon esimerkiksi kotisivuilta löytyvällä sukutietolomakkeella, jonka voi lähettää sukuneuvostolle sähköpostilla osoitteeseen suortti.suku@gmail.com.

Suortti-suvun yhdistys r.y.:n yhteystietoja

Kotisivut: www-suortti-suku.net

Sukuneuvoston sähköposti: suortti.suku@gmail.com

Puheenjohtaja Kalevi Suortti, sähköposti kalevi.suortti@kolumbus.fi, puh. 050-1949

Varapuheenjohtaja Risto Kihula, sähköposti risto.kihula@pp.inet.fi, puh. 040-1525323

Sihteeru ja rahastonhoitaja Aulikki Häkkinen, sähköposti aulikki.hakkinen@hotmail.com, puh. 040-5886002

Suortti-suvun yhdistys ry:llä on facebookissa myös suljettu keskusteluryhmä, johon tällä hetkellä kuuluu 59 jäsentä.

SUKUNEUVOSTO TOIVOTTAA KAKIKILLE JÄSENILLE JA SUORTTI-SUKUUN KUULUVILLE HYVÄÄ VUODEN JATKOA!

-------

SUORTTI-SUVUN YHDISTYS RY JÄSENKIRJE 1/2019

Suortti-suvun yhdistys ry:n jäsenille ja kaikille sukuun kuuluville

Tämä jäsenkirje on lähetetty sukuyhdistyksen jäsenille, mutta sen lisäksi myös muille sukuun kuuluville, joiden sähköpostiosoite on sukuneuvoston tiedossa. Jäsenkirjeen laajaan jakeluun päädyttiin, kun elokuussa kokoontunut sukukokous antoi sukuneuvostolle tehtäväksi aktivoida kaikkia sukuun kuuluvia liittymään sukuyhdistyksemme jäseneksi. Suortti-suvun yhdistys ry on yksi Suomen vanhimmista sukuseuroista. Sen perustamisesta tulee 16.9.2021 kuluneeksi 70 vuotta. Liity sinäkin jäseneksi, jos et vielä ole ja tule mukaan sukuyhdistyksen toimintaan. Liittyminen tapahtuu parhaiten lähettämällä sukuneuvoston sähköpostiosoitteeseen suortti.suku@gmail.com viestin, jossa ilmoitat hakevasi yhdistyksen jäsenyyttä. Liitä viestiin koko nimesi, syntymäaikasi sekä osoitteesi ja halutessasi myös puhelinnumero. Viestiin on hyvä laittaa tiedot myös isästä, äidistä tai aviopuolisosta, joiden perusteella sukuneuvosto voi tunnistaa sukuyhteytesi.

Tässä jäsenkirjeessä

- Jäsenmaksu

- Sukuviiri

- Sukukokouksen päätöksiä

- Yhteystietoja

Sukuyhdistyksen jäsenmaksu

Sukukokouksen päätöksen mukaisesti seuraavan kolmen vuoden ajalta (2019-2021) jäsenmaksu on yhteensä kaksikymmentä (20) euroa henkilöltä.

Seuraavassa tiedot jäsenmaksun maksamista varten:

Maksun saaja: Suortti-suvun yhdistys ry

Tilinumero: FI43 8000 1379 0727 55

Viite: 110

Jos samalla kertaa maksetaan useamman henkilön jäsenmaksu, tulee kohtaan ”Viesti maksun saajalle” laittaa niiden henkilöiden nimet, joita maksu koskee. Tällöin viitettä (110) ei tule käyttää.

Eräpäivä: 28.2.2018

Tilaa Suortti-suvun logolla varustettu sukuviiri kotipihan tai mökin salkoon!

Sukuneuvosto teettää Helsingin Lipputehdas Oy:llä sukuviirejä. Viirin yläpäähän tulee nelivärinen Suortti-suvun logo. Muilta osin viiri on sinivalkoinen. Viiri on kooltaan 50 cm x 400 cm.

Viirin hinta on 45 € (sis. ALV) edellyttäen, että saamme tilauksia vähintään 50 kpl. Sitovat tilaukset tulee toimittaa sukuneuvostolla sähköpostilla osoitteeseen suortti.suku@gmail.com tai puhelimitse
Kalevi Suortille (puh. 050-1949) 28.2.2019 mennessä. Toimitusaika on yhteistilauksen jättämisestä noin neljä viikkoa.

19.8.2018 pidetyn sukukokouksen päätöksiä

Sukuneuvostoon valittiin uudelleen Aulikki Häkkinen, Lena Kart, Risto Kihula, Kalevi Suortti sekä Päivi Suortti. Uutena jäsenenä sukuneuvostoon valittiin Hannele Tikanvaara. Ossi Suortti valittiin
toiminnantarkastajaksi ja varalle Ulla Kajasvirta. Sukuneuvoston järjestäytymiskokouksessa sukuneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Suortti, varapuheenjohtajaksi Risto Kihula sekä sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Aulikki Häkkinen.

Sukukokouksen muista päätöksistä ja keskusteluista lisää kotisivuillamme www.suortti-suku.net.

Suortti-suvun yhteystietoja

Kotisivut: www.suortti-suku.net

Sukuneuvoston sähköposti: suortti.suku@gmail.com

Suortti-suvun yhdistys ry:

- Puheenjohtaja Kalevi Suortti, sähköposti kalevi.suortti@kolumbus.fi puh. 050-1949

- Varapuheenjohtaja Risto Kihula, sähköposti risto.kihula@pp.inet.fi puh. 040-152 5323

- Sihteeri ja rahastonhoitaja Aulikki Häkkinen, sähköposti aulikki.hakkinen@hotmail.com
puh. 040-588 6002

Suortti-suvun yhdistys ry:llä on myös facebookissa suljettu keskusteluryhmä, johon tällä hetkellä kuuluu 57 jäsentä.


Sukuneuvosto toivottaa kaikille sukuyhdistyksen jäsenille sekä sukuun kuuluville Hyvää Alkanutta Uutta Vuotta!

-----

SUKUYHDISTYKSEN JÄSENKIRJE 1/2017

Edellisestä sukukokouksesta on kulunut kohta kaksi vuotta. Vuonna 2017 järjestettyyn tilaisuuteen osallistui runsaat sata suvun jäsentä. Kiitos vielä kerran kaikille osallistuille ja erityisesti tilaisuuden esiintyjille. Kokous uudisti sukuyhdistyksen säännöt ja kutsui yhdistyksen kunniajäseniksi Marja Suortin ja Hannu Suortin. Professori Pekka Suortti piti kokouksessa mielenkiintoisen ja innostavan esityksen "Veneentekijäsuku". Se on luettavissa myös kotisivuilla www.suortti-suku.net/puheita ja esitelmiä.

Sukuneuvosto on päättänyt, että seuraava sukukokous järjestetään sunnuntaina 19.8.2018.

Tilaisuus pidetään pitkän tauon jälkeen sukuyhdistyksen syntysijoilla Summan Pirttilässä. Kokous ja juhla järjestetään koko perheen tapahtumana ja jo tässä vaiheessa sukuneuvosto toivottaa sukumme jäsenet perheineen lämpimästi tervetulleeksi Pirttilään. Varsinainen kutsu ilmoittautumisohjeineen lähetetään jäsenille keväällä 2018.

Sukutietojen päivittäminen

Suortti-suvun yhdistyksen vastuuhenkilöt yhdessä asiantuntijoiden Ragnar Rosénin, Martti Korhosen, Gunnar Rosénin ja Kyllikki Suortin kanssa tekivät aikoinaan valtavan työn laatiessaan kattavan yhteenvedon Suortti-suvun henkilöistä sukuhaaroittain. Tiedot ulottuvat aina 1500-luvun puoleen väliin asti. Materiaalin pohjalta syntyi sukukirja Summa ja Suortit. Tämän jälkeen sukutietoja on päivitetty kertaalleen. Nämä tiedot koottiin sukukirjan lisälehtiseksi 1980-luvun puolessa välissä. Sekä sukukirjaa että lisälehtistä on edelleen saatavissa sukuneuvoston jäseniltä. Sittemmin sukutietoja on päivitetty vain satunnaisesti ja onkin suuri riski, että tietoihin on jäämässä valtava musta aukko.

Tähän liittyen sukuneuvosto on päättänyt aloittaa järjestelmällisen työn sukutietojen saattamiseksi ajan tasalle jokaisen sukuhaaran osalta. Työn onnistumiseksi tarvitsemme kaikkien suvun jäsenten apua ja tukea.

Tämän jäsenkirjeen mukana seuraa muutama lomake, jonka toivomme teidän täyttävän ja toimittavan sukuneuvostolle. Lomakkeen voi toimittaa kirjeitse Kalevi Suortille (os. Iltatie 10 B 7, 02210 Espoo) tai skannattuna sähköpostilla (kalevi.suortti@kolumbus.fi).

Sukuhaarojen edustajien tapaaminen

Järjestämme sukuhaarojen edustajille yhteisen tilaisuuden torstaina 24.8.2017 klo 18.00 alkaen Summan Pirttilässä. Tilaisuudessa käydään läpi sukutietojen päivitystilannetta ja pohdimme yhdessä laajemminkin sukuyhdistyksen toiminnan kehittämistä. Tapaaminen on avoin kaikille sukuyhdistyksen jäsenille, mutta toivomme, että sukuhaaroittain varmistuttaisiin siitä, että edustus olisi varmasti paikalla.

Sukuyhdistyksen kotisivujen verkkovastaava

Suortti-suvun yhdistyksellä on kotisivut osoitteessa www.suortti-suku.net. Valitettavasti kotisivuja on saatu päivitettyä toistaiseksi hyvin passiivisesti ja mahdollisuuksia tarjoava tiedotus- ja yhteydenpitokanava on jäänyt vajavaisesti hyödynnetyksi.

Etsimmekin nyt kotisivuille "verkkovastavaa", joka ryhtyisi yhteistyössä sukuneuvoston kanssa huolehtimaan talkooperiaatteella kotisivujen aktivoimisesta jäseniä paremmin palveleviksi. Jos tunnet mielenkiintoa tehtävää kohtaan, ota yhteyttä sukuneuvoston puheenjohtaja Kalevi Suorttiin (puhelin 050-1949; sähköposti kalevi.suortti@kolubus.fi).

Jäsenmaksu

Sukukokous päätti vuonna 2015, että yhdistyksen jäsenmaksu on 15 euroa henkilöltä kolmen vuoden ajalta 2015-2017. Joidenkin osalta jäsenmaksu on vielä toistaiseksi maksamatta ja jotkut ovat maksaneet jäsenmaksun vain yhdeltä vuodelta (5 euroa). Sukuneuvosto toivoo, että jäsenmaksusuoritukset saataisiin koko kolmivuotisjakson osalta yhdistyksen tilille mahdollisimman pikaisesti. Tilinumero: FI43 8000 1379 0727 55. Vastaanottaja: Suortti-suvun yhdistys ry. Viite: 110. Laittakaa myös maksun vastaanottajalle viestinä jäsenen/jäsenten nimi ja merkintä jäsenmaksu.

Suortti-suku ja Summan historia päättötyön ja pro gradu -työn aiheena

Suortti-suvun tunnetut juuret ulottuvat aina vuoteen 1546 asti. Suortit ovat olleet yksi Summan kylän perussukuja ja suvun edustajat ovat toiminnallaan muovanneet monin tavoin kotikylän olemusta. Professori Pekka Suortin sukukokousesitelmä "Veneveistäjäsuku" kuvaa hyvin yhtä sukumme ulottuvuutta. Sukuneuvoston mielestä Suortti-suvun historia ja Summan kylän tarina tarjoavat monia mahdollisuuksia opinnäytetyön ja pro gradu -työn sisällöksi. On myös ajateltu, että sukuyhdistys voisi tukea taloudellisestikin tällaisten historiadokumenttien syntymistä.

Mikäli suvun jäsenten piirissä on halua paneutua Suortti-suvun tai Summan kylän historiaan, toivomme yhteydenttoa sukuneuvoston jäseniin.

Summassa 20.6.2017

SUKUNEUVOSTO